Wednesday, January 25, 2012

menunggumu seribu tahun

menunggu & menyayangimu untuk 1000 tahun
sebagai kekasih yang tak dianggap
cinta insan yang tak pernah hadir pun
meninggalkan diari bisu yg tak terungkap.


sungguh tak sangka perasaan yang telah lama hilang dari hati,muncul kembali..

segalanya bermula pada pagi itu,akhirnya aku keluar dari dunia penuh bosan dan ulangi semula saat-saat indah,mengasyikkan yang pernah ku tempuhi.,

saat terpenting dalam hidup ini....


21/10
babe,harini kite terserempak dengan awak,tapi ta pernah tegur awak,kite berdiri je dalam khalayak ramai tu, awk pula tengah borak-borak dengan kawan awak, suke tengok keletah awak, comel n manja-manja je, kita selalu tengok awak dari jauh je,kita suke tgk mata awak yang sepet tu,kadang2 kita teringat mata yang redup tu,nampak bahagia tp sebenarnya sunyi..,kita nampak tawa awak ,tp memendam pilu..,na tau ta babe,kita macam na lindungi awak je...,setiap masa....

8/11
babe,harini kelas lukisan,tengok ni kita lukis gamba awak,huhu.,pix ni sebagai tanda persahabatan maya kita,bila kite rindu je kite tgk pix niew.,suke sangatt...ingat lagi kite terdengar awak cakap suke kaler pink,katil pink,pendrive pink,sume pink lah...awak suke bunga ros kan..,masa birthday awak an.,kite belikan hadiah bunga ros warna pink untuk awak,kite na kasi awak,kita tunggu je awak kat tepi sudut tangga tu, sambil tangan menggigil tunggu awak datang,tapi awak ta datang pun..,cz kita harap tu lah pertemuan pertama kita pada birthday awak,tapi......
last2 ,kita bagi je bunga tu kat pak cik kebun kat situ..,

5/12
babe,harini kita pg jog.,kite nampak awak pun tgh joging.,kita ingat lagi awak pakai baju ni "see u in 2012". kita tatau bila dapat jumpa awak lagi ke tak..,awk jog 5 round,kita tau coz kita follow je awk, tapi kita tak tegur awak pun,awak lari laju saya kejar awak..,cuma berharap saya dapat mengejar hati awak ..,tapi awak semakin jauh meniggalkan kite..tiba2 haritu  tiba-tiba hujan,semua orang da balik..,tingal kita berdua je yg tgh jog..,sweet sangat masa tu..,awak basah.,kita pun basah..,penat sangat on that day tapi kita teruskan juga..,ingat tak,tiba-tiba kaki awak cramp..,kita nampak awak terdengkut-dengkut dalam hujan tu..,tapi kita berlalu pergi..,meninggalkan awak sendiri..,mulai hari tu,kita rasa bersalah sangat,kita menangis sendiri sebab kebodohan ego kita membiarkan awak sakit..,next day kita harap dapat jumpa awak untuk minta maaf..,tapi kita tak nampak awak lagi untuk hari seterus dan seterusnya..,

30/7
harini kite pergi rumah awak.,hee..kite dapat alamat dari kawan awak.,kite pergi rumah awak petang tu naik beskal,merentas lebuh raya dan panas terik yang membakar kulit tu babe.,kite pegi rumah awak,tp kita tau awak tade..kita bagi la salam.,'assalamualaikum" mak awak yang keluar,mak awak cakap awak tade "lara takde.,dia masih dekat U" kita buat2 macam kawan awak,kita cakap camni, "owh makcik.,saya kawan lara,datang na melawat.,lama da ta nampak dia..,ni bawa buah tangan sikit..,tapi dia tade tape lah..,kirim salam ya..," kita renung sekejap muka mak awak..,bila tengok muka mak awak.,sepi je muka dia babe.,kita tatau la babe,bila tengok muka orang tua je.,kita mesti macam na nangis.,macam merasa kesusahan diorang daripada kedut-kedut di kulit diorang.,mata yang redup yang hampir tertutup,mulut yang ingin memanggil tapi terkatup,tangan yang ingin menggapai tapi tak tercapai.,.,kita perasan semua tu babe..,tapi kita terus pergi..,sayu sangat..,tiba-tiba mak awak cakap..,"nak.,hati-hati jalan"..

babe,kite tau mak awak rindu sangat pada awak ,dia tinggal sorang lepas ayah awak tade memang cukup perih..,

23/8
babe,harini kite na pegi rumah awak lagi.,na lawat mak awak.,tapi..,kita nampak awak dengan seorang lelaki lain..,awak mesra sangat dengan dia babe,awak pegang tangan dia,dan dia merangkul pinggul awak..,pedih hati ini..luluh hati ini bagai detak jantung terhenti..hanya kita je tau rasanya.,kite start kete n berlalu pergi menyusur lebuhraya ni..,mata berlinangan menahan sedih..,tiba-tiba...,

VROOOMMMMM

........................






menunggumu seribu tahun~
walau jasadku telah pergi,
sayangku masih disini,
untuk 1000 tahun lagi,
yang tak pernah mati..

.......................

water flow through rivers,
as it flow through my eyes,
they say aa lonely dreamer
has lived for another lives

if u are  a soul in need,
if u need compassion,
i will stand up like a wall,
right by urside

i can tell what others cant tell
yes,i can read ur mind

you will never know true happiness,until you have truly loved,
and you will never understand what pain really is.,until you have lost it..



p/s: luahkan apa yang kamu rasa ,jangan jadi pengecut sebelum semuanya terlambat..

Thursday, January 5, 2012

Unversed Kenangan Terindah

Its 5 o'clock in the morning,
Conversation got boring
After u've been sleeping,
I watch your back n hugging


Let you lend in my shoulder,
Afta whole night we've laughter
Now it so quite,wait for quaker
Oh baby, ur sleeping face is so blurr

......................................

But I luv it

I woke n just wait there, loving ~
put some pillow pretend I was sleeping
Take makeup n conteng ur face, Smiling ~
makeup ur face like orang tua nagging



It's 1st tyme I make copy n pasta
for my gugurl senorita
what flava pon I tak rasa
It was awkward, when I jd Mr Mama

Selamat pagi cik bunga
baby face, comot-comot saja
Today is ur birthday lah
I tau u ingat I da lupa..


video



*dedicated to cik bunga -30/7
*credit to who'd have known